Hvordan elektroniske enheter om natten kan påvirke sædkvalitet ?

Elektronisk utstyr

SpermkvalitetEn ny studie knytter eksponering for lysemitterende digitale enheter om kvelden til en nedgang i sæd- og søvnkvalitet.

Neste gang fyren din prøver å bringe smarttelefonen eller nettbrettet i sengen, vil du kanskje avskrekke ham fra å gjøre det – og ikke bare fordi det dreper stemningen. En ny studie, delt på Virtual SLEEP 2020-møtet, fant en betydelig sammenheng mellom eksponering for lysemitterende digitale enheter om kvelden og sen kveld og dårlig sædkvalitet.

Studien undersøkte 116 menn i alderen 21 til 59 år som var under evaluering ved en fruktbarhetsenhet i Israel. Etter å ha fylt ut detaljerte spørreskjemaer om demografiske, helse- og søvnvariabler, samt deres daglige eksponering for digitale medieenheter, ble mennene sendt til et laboratorium for å få prøver av sæd samlet og analysert innen en time.

Det viste seg at hyppig bruk av digitale enheter om kvelden var korrelert med redusert sædmotilitet (evnen til å «svømme» ordentlig) og redusert sædkonsentrasjon. Spesielt smarttelefonbruk om kvelden, nettbrettbruk etter leggetid og TV-bruk om kvelden var alle korrelert med en nedgang i sædkonsentrasjonen, ifølge hovedforsker, Amit Green, PhD, leder for forskning og utvikling ved Sleep. og Fatigue Institute ved Assuta Medical Center i Tel Aviv.

Studien fant også at menn som hadde lengre søvnvarighet, hadde en tendens til å ha høyere sæd totalt og bedre sædmotilitet, mens de som rapporterte om større søvnighet i løpet av dagen hadde en reduksjon i totalt sædnummer og prosentandelen av sæd.

You may also like...