Hvordan blir du en ekte gentleman?

Gentleman ekte

Gentleman300 minÅ være en gentleman går ganske enkelt ut på å oppføre seg med respekt for andre og være en som hjelper og gjør det komfortabelt for personer du møter. For en mann er dette ofte koblet opp mot hvordan man oppfører seg med og behandler en kvinne. Den klassiske gentleman gjør godt inntrykk på kvinner.

Så hva er det du skal gjøre for å være en gentleman?

Åpne og hold dører

Dette er en klassisk gentlemanoppgave. Du skal alltid være den som åpner døren og holde den slik at personen etter deg har det enklere. Dette handler om å vise respekt, og å gjøre en forskjell. Er du ute med en kvinne skal du åpne og holde døren, enten det er bilen, restauranten eller annet. Dette gir et godt inntrykk og en kvinne føler seg viktig og behandlet med respekt. Dette er en fin vane.

Ikke overse noen

I sosiale sammenhenger er det viktig at ingen blir glemt. Din oppgave som gentleman er å gi alle en plass og oppmerksomhet i settingen. Dette kan være å introdusere folk for hverandre, særlig personer som er direkte relatert til deg. Presenter folk med navn og sørg for at ingen blir stående i skyggen. Er det mange personer tilstede kan det bli vanskelig og rekke over alle, men ta i det minste de som er nærmest. Er du ute med din kvinne og møter andre skal du alltid presentere henne for de du møter.

Det er også viktig å inkludere folk i samtalene. Litt tilbakeholdne personer sliter ofte med å delta i konversasjonen, det er din plikt som gentleman å hjelpe disse og få de med på praten.

Gi seteplassen til en annen

Er du ute og reiser eller er i andre sammenhenger skal du ha som vane og gi sitteplassen til en annen som trenger det. En eldre person, en gravid eller en mamma på tur med masse unger setter stor pris på dette. Er du ute med en kvinne er dette en selvfølgelighet.

Husk dette trikset: Ikke spør om noen vil ha ditt sete mens du sitter, det kan føre til at folk føler seg brydd med å ta fra deg plassen. Du skal stå opp før du spør om noen vil ha din plass, da flyter det hele mer naturlig.

Bruk et seriøst og høflig språk

En gentleman snakker pent og ryddig uten bruk av vulgære ord og bannskap. Du skal ikke snakke så pent at det blir komisk, men uttrykk deg på en rolig og intelligent måte (prøv i hvert fall).

Unngå å snakke i mobiltelefonen

Er du sammen med andre i sosiale lag er det uhøflig å snakke i mobiltelefonen. Er du i hyggelig konversasjon med en annen er det utrivelig at du plutselig avbryter samtalen for å ta en mobilsamtale. Er du sammen en kvinne føler hun seg veldig oversett om hun må sitte og vente til din mobilsamtale er over. Den samtalen kan garantert vente, slå av mobilen.

Ute på date eller med kvinnen i ditt liv

Du skal alltid vie en kvinne din fulle oppmerksomhet. Jo kortere tid du har kjent henne desto viktigere er dette. Dette betyr at du skal bidra positivt til hennes ve og vel. I praksis kan dette være ting som å bære ting for henne, du skal gi henne din jakke om hun fryser eller dere blir overrasket av snø og regn. Ta med en paraply om det er grunn til å frykte nedbør. Har du vært på date skal du sørge for at hun kommer seg trygt hjem, det er viktig i dagens samfunn, sene mørke kvelder i sentrale strøk er ikke noe for en alenekvinne.

SB

You may also like...