Klesstil – Slik kler du deg attraktivt

Klestil300 minFørsteinntrykket er viktig og dermed blir din klesstil også viktig. Skal du presentere deg på en attraktiv måte og gjøre et godt inntrykk er en av elementene klesdrakten. Det ene er at de skal passe til situasjonen, det andre er at de skal formidle det inntrykket du ønsker.

Når to fremmede mennesker møtes skjer det en automatisk vurdering av den andre, dette er førsteinntrykket. Siden man ikke kjenner vedkommende vil man basere inntrykket på det man ser. De signalene du gir gjennom klesvalget blir derfor koblet mot din person. Dette trenger ikke være riktig, men slik er det, klesstil er viktig.

I sosiale sammenhenger har du mest sannsynlig også selv en tendens til heller å ta kontakt med folk du liker stilen til enn de som har en stil du ikke liker. Dette sosiale spillet er naturlig og foregår i alle samfunnslag og aldersgrupper. Er du på jakt etter en partner skal du i hvert fall tenke litt over hvilke klær du har på deg. Damene (de fleste) har også et ekstra øye for klesstil.

Hvilken klesstil skal du velge?

Dette er det vanskelig å svare på, det kommer an på både dine egne preferanser og situasjonene du skal kle deg for. Det som er sikkert er at om du ikke har spesielle behov for å markere deg skal du velge en enkel og casual stil. Ikke velg klesplagg som gjør at du ser anstrengt ut, det formidler usikkerhet. Jeans og chino bukser i «rolige» farger ser alltid bra ut. Sørg for at buksene passer. For store bukser som henger på deg formidler et inntrykk av at du er en person som enten ikke bryr deg eller en som ikke forstår så mye av dette.

T-skjorter og skjorter i diskre farger er alltid greit.

Ulike klær til ulike situasjoner

Det er forskjell på et antrekk for en tur på byen og på det enkleste hverdagsantrekket. Collegegensere har for eksempel ingenting på byen å gjøre. At joggebukser er bannlyst trengs vel knapt å nevnes.

Ikke bruk de samme klærne til alle anledninger, legg bort jeansene innimellom. Skal du på byen skal du velge en elegant casual stil, det vil si mørke tettsittende bukser, dressjakke eller blazer og gjerne mørke litt elegante sko. Elegant casual stil skiller seg fra den tradisjonelle casual stilen som for øvrig er en flott og fungerende stil i hverdagen.

Velg de rette fargene

Det hjelper ikke å investere i en flott garderobe om du bommer med fargevalget. Det er litt vanskelig å gi en oversikt over valg av farger, det får være tema i en senere artikkel, men er du usikker spør du om råd i butikken. Kanskje har du en person som kan gi deg råd. Det finnes etablerte kjøreregler når det gjelder fargekombinasjoner og dette kan du også lære deg med litt innsats.

Ikke glem skoene

Skoene må matche resten av antrekket både i stil og farger. Du bør derfor bygge opp en liten portefølje av sko slik at du alltid har sko som passer ved ulike anledninger.

Husk ekstrautstyret

Belte, slips, sløyfe, halstørkle, hansker og kanskje skjerf på kalde dager. Alt dette gir deg stil og markerer at du er en person som har kapasitet til å hanskes med slike detaljer.

Dette var en kort innføring i noen forhold rundt klesvalget, vi vil komme tilbake med mer utfyllende artikler etterhvert.

Det beste rådet vi kan gi deg er å unngå å være en type som ikke bryr seg om klær. Vær en som viser evne til å takle også klesvalget, da gir du også inntrykk av at du behersker andre sider av livet.

En person med en sjuskete stil gir inntrykk av å være sjuskete i alle sammenhenger. Det trenger ikke være slik, men sånn tenker folk.

SB

You may also like...